(NÀ skoja bara men sÄ hÀr gjorde jag Elviras kalaskakor):
Elsa cakepopsâïž
Oreocakepops -mixade oreos med Philadelphiaost

FÀster (den blÄmÄlade) grillpinnen med smÀlt vit choklad

Doppar popsen i blÄ candymelts

Och till skillnad frÄn nÀr popsen ska va som en klubba och inte "stÄ upp" sÄ gör det inget om all choklad inte runnit av för det blir ju lite som ett slÀp nu nÀr popsen ska va en "klÀnning"

NÀr chokladen stelnat nÄgra sekunder dekorerar jag de med strössel


SĂ€tter avslutningsvis pĂ„ den utskrivna elsabildenđđŒââïž
Olof Cakepopsâïž
Hade samma bas som till đđ», men rullade bollarna lite rundare och nu var det istĂ€llet mer noga med att chokladen skulle hinna rinna av innan jag "slĂ€ppte pinnen" sĂ„ att de inte rinner massa choklad nerför pinnen, sen lĂ„ter jag den stelna
klart stÄendes sÄ att det inte blir nÄn platt kant nÄnstans.

Innan chokladen stelnat satte jag ner en avklippt tandpetare sÄ att jag hade nÄgot att fÀsta Olof-dekoren pÄ.

Chokladbollarnaâïž
Förutom ett vanligt "chokladbollsrecept" sÄ smÀlte/brynde jag smöret en aning för att fÄ en liten kolasmak, plus att jag tog ett tips av jenny att ha i lite smÀlt choklad i smeten. Dessa tvÄ avvikelser gjorde att smeten behövde stÄ
i kyla ett tag innan de gick att göra bollar av.


Dekorerade bollarna med blÄfÀrgad kokos och blÄtt strössel för att fÄ det frostigt


SmĂ€lt olofâïž
Jag hade ingen möjlighet till att temperera choklad, sÄ jag gjorde en chansning med att olja in smÄ muffinsformar som jag sen fyllde med smÀlt choklad som fick stelna i frysen. Dessa gick sen lÀtt att plocka bort och resultatet blev smÄ chokladskÄlar



Jag lÀt skÄlarna rinna av lite och stÀllde de upp och ner för att inte bli sÄ tjocka i botten.

Sen gjorde jag ögon, armar och Ă€ven en mun som jag skulle dekorera min smĂ€lta Olof med. Jag oljade in bakplĂ„tspappret för det kĂ€ndes som att de skulle slĂ€ppa lĂ€ttare dĂ„, vet inte om de Ă€r sant eller psykologisktđ€·đŒââïž

Till moroten letade jag i lösviktsgodiset efter det mest orangea godiset, vilket blev orangea "cola"flaskor som jag skar till ett morotsutseende. Till sjÀlva Olof gjorde jag en vit chokladmousse som jag spritsade ut till en dÄ "smÀlt snögubbe".

Isdropparâïž
-marÀnger, gjorde dem till Elviras kompiskalas som Àven fick bli lite dekorering till slÀktkalasen.

Gjorde vanlig marÀngsmet och för att fÄ de randiga hÀllde jag i blÄ gelfÀrg i rÀnder pÄ spritspÄsens kanter.


Isflakâïž
Till dekor till kakfaten och Ă€ven Elviras glassđđ» gjorde jag "isflak". De Ă€r gjorda pĂ„ glukossirap, socker, vatten och pastafĂ€rg. Kokade upp allt till ca 145 grader (gjorde ett misstag att göra lite för lĂ€nge pĂ„ en sats, dĂ„ blir de brĂ€ntđđ»
=grönt istÀllet för blÄtt)

LÀt allt stelna pÄ bakplÄtspapper sen Àr det bara att bryta isÀr till passande storlek.

LÄter man de stelna pÄ nÄgot runt blir Àven formen pÄ isen rundad.
TÄrtan har jag redan skrivit en beskrivning pÄ sÄ sÄ hÀr gjorde jag:





(NĂ€r jag sĂ„g den hĂ€r bilden fick jag en supercool idĂ©!! Att man gör en vulkantĂ„rta!! Hur coolt vore inte de, och sĂ„ gör man eld/lava med samma teknik som isflakenđ€© mina barn lĂ€r aldrig vilja ha en vulkantĂ„rta sĂ„ nĂ„n som vill ha, sĂ€g till!!đđ€©)




Inte bakning men favorit i repris pÄ hur man gör egna pompoms av servetter:

Veckla ut servetter helt och LÀgg x antal servetter pÄ varandra, de flesta pompomsen jag gjorde tog jag 3 servetter till varav varje servett hade 3 lager. Dragspelsvik dem och
Nyp sen ihop dem pÄ mitten och sÀtt snöre/stÄltrÄd runt.

Runda av kanterna

Börja sen separera servetternas lager (de flesta har som sagt 3 lager), och fluffa till dem till bollarđđŒââïž
